poniedziałek, 3 grudnia 2012

RISOTTO Z KURCZAKIEM I KUKURYDZĄ

Uwielbiam risotto z różnymi dodatkami. Tym razem z kurczakiem i kukurydzą, wyszło równie smaczne jak wcześniejsze!
~ 
RISOTTO Z KURCZAKIEM I KUKURYDZĄ
Przepis:
składniki:
1 litr bulionu drobiowego;
pokrojona pierś z kurczaka;
3 woreczki ryżu;
puszka kukurydzy;
przyprawa do gyrosa;
curry;
olej;
Przygotowanie:
 1. Przygotowujemy bulion i gotujemy. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i doprawiamy przyprawą do gyrosa.
2. Rozgrzewamy olej na patelni. Dodajemy kurczaka i smażymy go dokładnie z każdej strony. 
3. Doprawiamy curry, wsypujemy ryż i mieszając smażymy około 3 minuty. 
4. Wlewamy gorący bulion i mieszamy. Gotujemy bez mieszania przez 10 minut. Następnie zmniejszamy ogień do minimum, wsypujemy kukurydzę, mieszamy. Przykrywamy szczelnie folią aluminiową i dalej gotujemy przez około 5 minut.
Smacznego!

6 komentarzy: