środa, 3 października 2012

CZEKOLADOWE NALEŚNIKI

Podczas ich smażenia roznosi się cudowny zapach czekolady. Naleśniki są lekkie i świetnie smakują nawet na drugi dzień.
~ 
CZEKOLADOWE NALEŚNIKI
Przepis (na około 14 naleśników):
składniki:
100g margaryny;
100g gorzkiej czekolady;
2 szklanki mleka;
2 łyżki kakao;
3 jajka;
2 łyżki cukru;
2 szklanki mąki;
Przygotowanie:
1. Do rondelka wkładamy pokrojoną margarynę i połamaną czekoladę. Wlewamy mleko, wsypujemy kakao, na małym ogniu roztapiamy margarynę i czekoladę. 
2. Przelewamy do miski, wbijamy jajka i wsypujemy cukier, miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę i jeszcze raz miksujemy na gładkie ciasto.
3. Dobrze rozgrzewamy patelnię, następnie zmniejszamy ogień do średniego i smażymy naleśniki.
4. Podajemy z ulubionymi dodatkami. W moim przypadku z nutellą, serkiem Danio i bananami.
Smacznego!

12 komentarzy: