środa, 31 października 2012

JABŁECZNIK NA SUCHO

~
JABŁECZNIK NA SUCHO
Przepis:
składniki:
 1 szklanka cukru;
1 szklanka mąki;
1 szklanka kaszy manny;
1 łyżeczka proszku do pieczenia;
1 cukier wanilinowy;
3/4 kostki margaryny;
1,5 kg jabłek;
Przygotowanie:
1. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. 
2. Cukier, mąkę, kaszę, proszek do pieczenia i cukier przesypujemy do jednej miski, mieszamy. 
3. Połowę margaryny kroimy i wykładamy na dnie tortownicy, a następnie wysypujemy szklankę mącznej mieszanki. I po kolei: wykładamy połowę jabłek, wysypujemy szklankę mieszanki, drugą połowę jabłek i szklankę mieszanki. Na końcu układamy resztę margaryny.
4. Pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Uwielbiam tą szarlotkę, z całą pewnością mogą ją zaliczyć do ulubionych :) Świetnie u Ciebie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  2. to ten pyszny sypany jabłecznik!

    OdpowiedzUsuń