~
JABŁECZNIK NA SUCHO
Przepis:
składniki:
1 szklanka cukru;
1 szklanka mąki;
1 szklanka kaszy manny;
1 łyżeczka proszku do pieczenia;
1 cukier wanilinowy;
3/4 kostki margaryny;
1,5 kg jabłek;
Przygotowanie:
1. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce.
2. Cukier, mąkę, kaszę, proszek do
pieczenia i cukier przesypujemy do jednej miski, mieszamy.
3. Połowę margaryny kroimy i wykładamy na dnie
tortownicy, a następnie wysypujemy szklankę mącznej mieszanki. I po kolei: wykładamy połowę jabłek,
wysypujemy szklankę mieszanki, drugą połowę jabłek i szklankę mieszanki. Na końcu układamy resztę margaryny.
4. Pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 180°C.
4. Pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Smacznego!
Uwielbiam tą szarlotkę, z całą pewnością mogą ją zaliczyć do ulubionych :) Świetnie u Ciebie wygląda.
OdpowiedzUsuńto ten pyszny sypany jabłecznik!
OdpowiedzUsuńjeju, aż chce się jeść :D
OdpowiedzUsuńpyyyychaa!
OdpowiedzUsuńooo, lubię jabłecznik :)
OdpowiedzUsuń