poniedziałek, 15 października 2012

TARTA Z JABŁKAMI I CYNAMONEM

~
TARTA Z JABŁKAMI I CYNAMONEM
Przepis:
składniki:
spód tarty:
1 i pół szklanki mąki;
1/4 szklanki cukru;
100g margaryny;
1 jajko;
2 łyżki jogurtu naturalnego;
nadzienie:
1 jajko;
jogurt naturalny;
1 łyżeczka cynamonu;
1 łyżeczka cukru wanilinowego;
1 łyżka cukru;
 Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i ugniatamy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. 
2. Jabłka obieramy i kroimy na cienkie plasterki. 
3. Składniki na nadzienie razem mieszamy. 
4. Ciastem wykładamy spód i brzegi formy do tarty. Układamy plasterki jabłek i zalewamy masą jogurtową. Masę rozprowadzamy łyżką po jabłkach. 
5. Wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 40 minut.
Smacznego!

12 komentarzy:

  1. Wygląda pysznie i zapewne tak smakuje :3

    OdpowiedzUsuń
  2. mMm pychotka ^^ musze sprobowac ten przepis, mam nadzieje ze sie uda :D

    OdpowiedzUsuń
  3. A jaj mam tyle jabłek i się zastanawiam, co z nimi upiec :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super Ci wyszła! Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie napisałaś czy do zalewy jogurtowej potrzebne jest duże opakowanie jogurtu naturalnego czy wystarczy małe??

    OdpowiedzUsuń