~
TARTA Z JABŁKAMI I CYNAMONEM
Przepis:
składniki:
spód tarty:
1 i pół szklanki mąki;
1/4 szklanki cukru;
100g margaryny;
1 jajko;
2 łyżki jogurtu naturalnego;
nadzienie:
1 jajko;
jogurt naturalny;
1 łyżeczka cynamonu;
1 łyżeczka cukru wanilinowego;
1 łyżka cukru;
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i ugniatamy.
Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
2. Jabłka obieramy i kroimy na cienkie plasterki.
3. Składniki na
nadzienie razem mieszamy.
4. Ciastem wykładamy spód i brzegi formy do tarty. Układamy plasterki jabłek i zalewamy masą
jogurtową. Masę rozprowadzamy łyżką po jabłkach.
5. Wstawiamy do
rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 40 minut.
Smacznego!
rozkosznie pachnąca
OdpowiedzUsuńPiękna, udana, pyszna tarta:)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie i zapewne tak smakuje :3
OdpowiedzUsuńpyszności!
OdpowiedzUsuńsame smakołyki tu u Ciebie:)
OdpowiedzUsuńo kurde, jadłbym.;D
OdpowiedzUsuńmMm pychotka ^^ musze sprobowac ten przepis, mam nadzieje ze sie uda :D
OdpowiedzUsuńA jaj mam tyle jabłek i się zastanawiam, co z nimi upiec :)
OdpowiedzUsuńWolę z brzoskwiniami :)
OdpowiedzUsuńSuper Ci wyszła! Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńNie napisałaś czy do zalewy jogurtowej potrzebne jest duże opakowanie jogurtu naturalnego czy wystarczy małe??
OdpowiedzUsuńMałe wystarczy ;)
Usuń