piątek, 23 listopada 2012

JABŁKA W CIEŚCIE

Smak dzieciństwa... inspiracja tutaj..;)
~
JABŁKA W CIEŚCIE
Przygotowanie:
składniki (na 3/4 porcje):
 4 jabłka;
2 szklanki mąki;
2 łyżeczki proszku do pieczenia;
1 łyżeczka cynamonu;
1,5 łyżki cukru pudru;
2 jajka;
1 szklanka mleka;
 Przygotowanie:
 1. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na plastry. Pozbywamy się środka z nasionami.
2. Składniki na ciasto dokładnie miksujemy.
3. Plastry jabłek zanurzamy w cieście i smażymy z obu stron na brązowy kolor. Najlepiej smakują gorące posypane cukrem pudrem.
Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Pięknie wyglądają, i tak, to zdecydowanie smak dzieciństwa :) Narobiłaś apetytu.

    OdpowiedzUsuń
  2. cudownie wyglądają, z pewnością są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie jabłuszka pieczone w cieście! Pycha!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. O mniam !! robie je dzis:D:D

    OdpowiedzUsuń
  5. Witam, wyróżniłam Twojego bloga w Liebster blog, reszta informacji u mnie na blogu nogawkuchni.blogspot.com, pozdrawiam cieplutko :)

    OdpowiedzUsuń