środa, 7 listopada 2012

NALEŚNIKOWE CANNELLONI

Niebanalne i smaczne połączenie cienkich naleśników, mięsa mielonego, pieczarek, pomidorów oraz sera żółtego. Do tego przepisu na pewno wrócę nie raz!;)
~ 
NALEŚNIKOWE CANNELLONI
Przepis:
składniki na naleśniki:
2,5 szklanki mąki;
2,5 szklanki mleka;
3 jajka;
szczypta soli;
3 łyżki oleju;
składniki na farsz:
30g pieczarek;
70g mięsa mielonego;
 cebula;
2 ząbki czosnku;
sól, pieprz;
słodka mielona papryka;
oraz:
1 puszka pomidorów bez skórki;
ser żółty;
olej;
Przygotowanie:
1. Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy. Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki.
2. Cebulę oraz czosnek drobno kroimy i razem z mięsem mielonym smażymy na rozgrzanym oleju. 
3. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do mięsa, doprawiamy i smażymy kilka minut.
4. Farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy. Naczynie żaroodporne natłuszczamy. Układamy naleśniki, wlewamy zmiksowane pomidory i posypujemy startym serem.
5. Zapiekamy w temp. 180 stopni, aż ser się roztopi.
Smacznego!

5 komentarzy:

  1. O, świetny pomysł :D Nigdy nie chce mi się robic canelloni, ale takie naleśniki w ich formie - jak najbardziej do zrobienia!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają świetnie. Kusisz !

    OdpowiedzUsuń