środa, 10 października 2012

SEROWA TARTA Z BRZOSKWINIAMI

SEROWA TARTA Z BRZOSKWINIAMI
Przepis:
spód tarty:
 225g mąki pszennej;
50g cukru pudru;
115g margaryny;
2 łyżki wody;
masa:
 3 jajka;
100g cukru;
320g serka homogenizowanego;
 Przygotowanie: 
1. Składniki na spód łączymy, zagniatamy ręcznie, następnie dodajemy 2 łyżki zimnej wody. 
2. Ciastem wykładamy spód i brzegi formy do tarty. Wstawiamy do lodówki na około godzinę. Piekarnik nagrzewamy do 180º C i podpiekamy ciasto 15 minut.
 3. Miksujemy jajka z cukrem, dodajemy serek homogenizowany i dalej miksujemy. 
4. Na podpieczony spód wlewamy serową masę, a na wierzchu układamy pokrojone na ćwiartki brzoskwinie, skórką na dół. 
5. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 35 minut. 
Smacznego!

11 komentarzy:

  1. Wygląda wspaniale, a na marginesie dodam, że serowe tarty są moimi ulubionymi :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ojej, jak to apetycznie wygląda, nabrałam natychmiastowej ochoty na kawałek :) Zwlaszcza, że tarty serowej nie miałam okazji jeszcze spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. omg o tej godz i takie cudo doslownie widze jezyk szaleje a skladnikow nie ma !!;/

    OdpowiedzUsuń
  4. YUMMY AGAIN :)))

    http://melolimparfaite.blogspot.fr/

    OdpowiedzUsuń
  5. pycha!
    na pierwszy rzut oka jej przygotowanie wygląda na coś bardzo trudnego, ale po przeczytaniu przepisu mam nadziej, że podołam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. mniam <3!

    Zapraszam do mnie na konkurs ;*

    OdpowiedzUsuń