poniedziałek, 19 listopada 2012

DESER TIRAMISU

Przepyszny i łatwy do zrobienia deser. Z delikatnym kremem, biszkoptami, powidłami śliwkowymi oraz ciemnym kakao. Idealny do kawy!
~ 
DESER TIRAMISU
Przepis (na 4 porcje):
składniki:
2 żółtka;
25g cukru;
6-7 łyżek powideł śliwkowych;
200g serka mascarpone;
1 opakowanie biszkoptów;
1/2 szklanki mocnej kawy;
1 kieliszek wódki;
ciemne kakao;
Przygotowanie:
1. Żółtka miksujemy z cukrem do uzyskania gładkiej masy. Ciągle miksując, dodajemy po jednej łyżce serka mascarpone. 
2. Biszkopty moczymy w kawie wymieszanej z wódką. 
3. Na dnie pucharków układamy kolejno: biszkopty, porcję kremu, kakao oraz powidła. Powtarzamy tę czynność, aż do wyczerpania składników.
4. Przed podaniem deser wkładamy do lodówki i chłodzimy minimum godzinę.
Smacznego!

6 komentarzy: