piątek, 9 listopada 2012

DOMOWA GRANOLA KRÓWKOWO-BANANOWO-KOKOSOWA

~
DOMOWA GRANOLA KRÓWKOWO-BANANOWO-KOKOSOWA
Przepis:
składniki: 
300g płatków owsianych;
50g otrębów pszennych;
1 średni, dojrzały banan;
1 łyżka oleju;
1 łyżka miodu;
50g wiórek kokosowych;
80g rodzynek;
160g masy krówkowej;
 Przygotowanie:
 1. Rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni. 
2. W misce mieszamy płatki owsiane, otręby pszenne i wiórki kokosowe.
3. W drugiej misce rozgniatamy banana, dodajemy masę krówkową, olej i miód. Wszystko dokładnie mieszamy.
4. Przelewamy mokre składniki do suchych i łączymy tak, aby mokre dokładnie oblepiły suche.
5. Mieszankę rozprowadzamy równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 50 minut, mieszając granolę co jakiś czas, by się nie przypaliła.
6. Po upieczeniu, gdy granola lekko przestygnie - dodajemy do niej rodzynki i dokładnie mieszamy. Wsypujemy do słoika lub innego naczynia.
7. Zajadamy z mlekiem, jogurtem lub prosto ze słoiczka.
Smacznego!

9 komentarzy:

  1. Mmm, ta granola musi smakować obłędnie! :) Zapisuję przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmm... I'm hungry..!!
    some kisses from somepleasures!!

    OdpowiedzUsuń
  3. domowa granola i jeszcze o takim smaku ,bosko !

    OdpowiedzUsuń
  4. Krówkowa?! To przepadłam!
    Pysznie u Ciebie:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. mmmmmmmmm! musi być genialna! <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam <3 Aż się głodna zrobiłam :D!

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda przepysznie muszę to sobie zrobić :). Zapraszam do mnie http://anotherverra.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń