poniedziałek, 3 września 2012

TARTA Z MALINAMI I BORÓWKAMI

~
TARTA Z MALINAMI I BORÓWKAMI AMERYKAŃSKIMI
Przepis:
spód tarty:
250g mąki;
125g margaryny;
pół łyżeczki soli;
4 łyżki śmietany 30%;
masa: 
2 jajka;
100ml śmietany 30%;
50g mąki;
100g cukru pudru;
 Przygotowanie:
1. Do dużej miski dodajemy mąkę, sól, margarynę i ugniatamy ciasto. Śmietankę dodajemy na koniec. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Wykładamy formę do tarty ciastem.
2. Miksujemy jajka, śmietankę, mąkę i cukier puder. Wrzucamy owoce na ciasto i zalewamy mieszanką, którą zmiksowaliśmy.
3. Pieczemy około 45 minut. Góra powinna być lekko rumiana. Posypujemy ciasto cukrem pudrem.
Smacznego!

2 komentarze: