~
TARTA Z GRUSZKAMI
Przepis:
spód tarty:
250g mąki pszennej;
125g margaryny;
pół łyżeczki soli;
4 łyżki śmietany;
125g margaryny;
pół łyżeczki soli;
4 łyżki śmietany;
nadzienie:
2 jajka;
100g cukru pudru;
2 łyżki mąki;
300g jogurtu naturalnego;
1 łyżeczka cukru;
100g cukru pudru;
2 łyżki mąki;
300g jogurtu naturalnego;
1 łyżeczka cukru;
Przygotowanie:
1. Ze składników na spód zagniatamy ciasto. Wykładamy nim formę na tartę.
2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Spód pieczemy 15 minut.
3. Obieramy gruszki, kroimy na pół i usuwamy ziarna. Smażymy chwilę na margarynie na rozgrzanej patelni.
4. Wszystkie składniki na nadzienie miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Gruszki układamy na podpieczonym spodzie i zalewamy to zmiksowaną masą. Pieczemy 30 minut.
Smacznego!
Bardzo fajny pomysł na nadzienie, coś łatwiejszego od tych wszystkich francuskich kremów. Wygląda smacznie! :)
OdpowiedzUsuńWaow I love your blog !
OdpowiedzUsuńMakes me hungry =)
http://melolimparfaite.blogspot.fr/
przepysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńmm... spróbuje
OdpowiedzUsuńwooow seems so tasty. I want to taste it <3
OdpowiedzUsuńanyway wanna follow each other? just let me know
please visit my blog at :
www.jiglycious.com
xoxo
delicious...
OdpowiedzUsuń