sobota, 22 września 2012

ZIELONE NALEŚNIKI

Wczoraj po raz pierwszy usmażyłam takie naleśniki i od razu mi zasmakowały! Połączenie smakowe, jak i kolorystyczne bardzo mi się podoba. Naleśniki fajnie pachną, a farsz z pomidorów i sera feta dopełnia ich smak!
~
ZIELONE NALEŚNIKI
Przepis (na około 14 naleśników):
składniki:
opakowanie mrożonego szpinaku;
2,5 szklanki mąki;
2 szklanki mleka;
3 jajka;
3 łyżki oleju;
szczypta soli;
ser feta;
3 pomidory;
 Przygotowanie:
1. Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy mleko, sól oraz olej. Ubijamy wszystko na jednolitą masę.
2. Szpinak odsączamy, dodajemy jajka i razem miksujemy. Następnie przekładamy tę masę do naczynia z ciastem i starannie mieszamy.
3. Na wysmarowanej olejem rozgrzanej patelni smażymy naleśniki.
4. Podajemy z pokrojonymi pomidorami obranymi ze skórki oraz serem feta.
Smacznego!

9 komentarzy:

  1. Wow, looks delicious ♥ :D

    Kisses,
    Maria

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo fajny przepis na fajne danie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O, to dopiero nowość. Nigdy nie jadłam tego typu naleśników, ale jestem fanką szpinaku - to się chyba rozumie samo przez się, że spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super, uwielbiam naleśniki ze szpinakiem, takie od razu szpinakowe muszą być jeszcze smaczniejsze :)

    OdpowiedzUsuń
  5. pyszne, szkoda że nie dałam rady więcej zjeść:)

    OdpowiedzUsuń
  6. świetnie wygladaja i na pewno pyszne ;)
    zapraszam

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale narobiłaś mi ochoty na jedzenie :) Aż idę do kuchni i zabieram się za robienie obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
  8. te naleśniki wyglądają fantastycznie..!<3 początkowo myślałam że są ze szpinakiem..:))


    http://cleoinstyle.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń