niedziela, 23 września 2012

TARTA Z GRUSZKAMI

~
TARTA Z GRUSZKAMI
Przepis:
spód tarty:
250g mąki pszennej;
125g margaryny;

pół łyżeczki soli;

4 łyżki śmietany;
nadzienie:
 2 jajka;
100g cukru pudru;

2 łyżki mąki;

300g jogurtu naturalnego;

1 łyżeczka cukru;
Przygotowanie:
1. Ze składników na spód zagniatamy ciasto. Wykładamy nim formę na tartę.
2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Spód pieczemy 15 minut.
3. Obieramy gruszki, kroimy na pół i usuwamy ziarna. Smażymy chwilę na margarynie na rozgrzanej patelni.
4. Wszystkie składniki na nadzienie miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Gruszki układamy na podpieczonym spodzie i zalewamy to zmiksowaną masą. Pieczemy 30 minut.
Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Bardzo fajny pomysł na nadzienie, coś łatwiejszego od tych wszystkich francuskich kremów. Wygląda smacznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Waow I love your blog !
    Makes me hungry =)
    http://melolimparfaite.blogspot.fr/

    OdpowiedzUsuń
  3. wooow seems so tasty. I want to taste it <3
    anyway wanna follow each other? just let me know

    please visit my blog at :
    www.jiglycious.com

    xoxo

    OdpowiedzUsuń