poniedziałek, 5 listopada 2012

MAKARON ZE SZPINAKIEM

Co tu dużo pisać... makaron wyszedł przepysznie! Polecam każdemu i sama mam ochotę powtórzyć ten obiad!;)
~ 
MAKARON ZE SZPINAKIEM
Przepis:
składniki:
opakowanie makaronu penne;
opakowanie mrożonego szpinaku;
3 ząbki czosnku;
serek topiony;
połowa śmietany 18%;
1 duża kiełbasa;
1 kostka rosołowa;
sól, pieprz;
olej;
 Przygotowanie:
1. Szpinak smażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy kostkę rosołową, doprawiamy.
2. Kiełbasę kroimy, dodajemy do szpinaku. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, a po chwili śmietanę i serek topiony.
3. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy.
4. Gdy serki topione się roztopią, mieszamy sos z makaronem.
Smacznego!

2 komentarze: